Бібліотека крізь час


 Нашу бібліотеку засновано  у  1924 році.  Із архівних документів , а саме : «Вінницька окружна Інспектура народної освіти» , відомо, що 20 серпня 1924 року  у «Списку сільбудів та хат-читалень» зазначається  про створення у Великих Крушлинцях  хати-читальні. Однією з перших бібліотекарів була  Галина Чухрій, потім Кравчук Зінаїда Афанасіївна .  У  1957 році було збудоване нове приміщення будинку   культури, де й розмістилася  і бібліотека , і тоді ж  прийняла перших читачів. 

Бібліотекарем протягом  38 років  працювала  Онопенко Катерина Пантелеймонівна.  Була вона і агітатором на тваринницькій фермі, тракторному стані, випускала газету  «Тваринник». У 1977 році бібліотеці присвоїли звання культурно-освітньої  установи  відмінної  роботи і нагородили дипломом. 

З 1995року завбібліотекою   -- Репетій О.П.

У 2013 році у бібліотеці  проведено ремонт, закуплено нові меблі. 

   У 2015 році підключено інтернет, створено блог Великокрушлинецької бібліотеки  -

Електронна адреса: library.21.vmcbs@gmail.com

 Адреса блогу:Velkru.blogspot.com

У 2021 році бібліотека перейшла на баланс  ВМ ЦБС,як бібліотека-філія №21.

У бібліотеці створено дитячий гурток «Творчі долоньки», учасниками якого є діти 10-12 років. Заняття покликані розвивати вміння дітей  бачити прекрасне, сприяти розвитку творчих здібностей, пізнавального інтересу до традицій і культури українського народу та шанобливе ставлення до природи.На сьогоднішній день бібліотека - це і центр освіти, і інформаційний центр, і сховище скарбів світової та української класики. У нашій бібліотеці  завжди чисто, естетично красиво і панує доброзичлива атмосфера.  Вітаємо нашу бібліотеку з ювілеєм !

До 100 літнього ювілею бібліотеки для користувачів бібліотекар провела презентацію фотовиставки "Бібліотека крізь час".






Коментарі