За синє небо, за жовте колосся

 

23 серпня Україна відзначає День державного прапора. День Державного Прапора – це свято всіх поколінь українців. Це данина поваги символу держави, що пройшов довгий, часом героїчний, часом трагічний шлях. Під рідним прапором український народ утвердив віковічну мрію про державність, соборність і самостійність. Благородні синій і жовтий кольори неба і пшениці символізують велику працю наших людей від сходу до заходу України й з півночі до півдня.

Державний Прапор уособлює усі прагнення та надії українського народу на краще майбутнє.

То ж нехай синьо-жовтий стяг і надалі вселяє в серце кожного українця гордість та спонукає на нові подвиги заради своєї Батьківщини.

З нагоди Дня державного прапора та Дня Незалежності України 23 серпня бібліотекар провела для учнів Великокрушлинецької гімназії , історичну подорож «За синє небо, за жовте колосся». Цікаво розповіла присутнім про написання та проголошення Акту незалежності України. Переглянули відео «Привіт, Світе. Я – Україна!» , про історію та розвиток і волелюбність нашої незалежної України. Також бібліотекар провела презентацію книжкової виставки «Свобода, воля і честь понад усе», де зібрані видання про історію України від сивої давнини до сьогодення.








Коментарі