В єдності наша сила



 


  День Єднання – це свято в Україні, встановлене 16 лютого 2022 року Указом Президента України.

    Свято встановлено в Україні «З метою консолідації українського суспільства, його стійкості в умовах зростання загроз, інформаційно-пропагандистського, психологічного тиску на суспільну свідомість…»

     Відповідно, 14 лютого 2022 року Президент України Володимир Зеленський видав Указ з гідно з яким 16 лютого визначене Днем Єднання в Україні. Про це він повідомив у відео зверненні до українців у понеділок 14 лютого 2022 року.

     « Нам кажуть, що 16 лютого стане днем нападу. Ми зробимо його Днем єднання. Цього дня ми вивісимо національні прапори, надягнемо синьо-жовті стрічки та покажемо всьому світу нашу єдність» - зазначив він.

Події 24 лютого об’єднали наших українців…Весь український народ став на боротьбу з окупантом. Розгорнувся масштабний волонтерський рух, і на передову вчасно доставлялося військове спорядження, харчі, маскувальні сітки, теплі листи і малюнки від школярів. Люди голими руками зупиняли ворога на вулиці. А жінки, які вчасно покинули країну збирали цілі мітинги в різних країнах світу, аби привернути увагу до ситуації в України. Об’єдналась не лише Україна, об’єднався весь світ.

Ми Єдина країна! Незважаючи на усі негаразди, що відбуваються зараз, всі ми прагнемо одного - миру, спокою, міцної та квітучої держави та чистого неба над головою. 

Сьогодні , ми теж обєдналися разом з нашими читачами у  бібліотеці, провівши виховну годину "В єдності наша сила". Любім свою країну, дбаймо про неї, розвиваймо і прославляймо її на весь світ!







Коментарі