Під Крутами бій, під Крутами кров...



29 січня в Україні відзначають 106-ту  річницю бою під Крутами, який для Українського народу став символом героїзму та самопожертви молодого покоління в боротьбі за незалежність, прикладом для сучасних захисників України, як успішно боротися проти численного ворога.  Тоді, 106 років тому, українські вояки й добровольці зупинили на кілька днів наступ більшовиків на Київ. У той час в Бересті тривали переговори між Українською Народною Республікою та країнами Четверного союзу щодо мирного договору. 9 лютого 1918 року його підписали. Цей документ визнав незалежність Української Народної Республіки і став підставою для надання військової допомоги Україні у відбитті російської агресії. 

   З метою вшанування пам’яті загиблих під Крутами бібліотекар, спільно з працівниками ЗК ВЦКС №4, підготували та провели тематичний вечір «Під Крутами бій, під  Крутами кров…». Присутні ознайомилися з історичними подіями, згадали про подвиг і трагедію під Крутами . Кожен бажаючий міг ознайомитися з книгами та матеріалами з періодичних видань, які висвітлюють трагічні події тих років, переглянувши книжкову виставку «Українці – нація нескорених». Присутні на заході учасники читали патріотичні вірші. Музичним доповненням заходу були художні номери учасників народного чоловічого ансамблю «Джерело» , керівник Мельничук Л.М., та дитячого ансамблю «Шаленна бджілка» , керівник Мельничук С.П. ,  ЗК ВЦКС . 

Попри те, що за 100 років не змінився ні ворог, ні його методи війни, ми маємо реальний шанс завершити цю боротьбу. Бо наше суспільство зробило свій вибір на користь вільного демократичного розвитку власної держави. Й готове цей вибір захищати, кожен на своєму фронті – воєнному, волонтерському, історичному, культурному. 

Щира вдячність усім, хто нині виборює нашу перемогу, право жити у вільній країні на своїй землі. 











Коментарі