Йде Святий Миколай-ти з добром його стрічай!

 


Після переходу ПЦУ та УГКЦ на новоюліанський календар дати багатьох церковних свят змінилися. Зміни торкнулися й улюбленого свята всіх дітлахів – Дня святого Миколая.

Святого Миколая вважають покровителем дітей, мандрівників, пекарів, моряків. Напередодні Дня святого Миколая діти пишуть йому листи зі своїми мріями і побажаннями щодо подарунків, а також розповідають про себе. Ці послання залишають під ялинкою або відправляють поштою. Святий Миколай залишає свій дарунок під подушкою або у шкарпетці. Для чемних дітей це іграшки або солодощі, а для неслухняних — різочка, яка слугує своєрідним попередженням, що час задуматися над своєю поведінкою. Також цьогоріч день Миколая уперше святкуватимуть разом із Днем Збройних сил України, який відзначають уже понад три десятиліття.

«Йде Святий Миколай , ти з добром його стрічай!». Під такою назвою бібліотекар провела конкурсно-розважальну програму для дітей, що завітали на  свято «Йшов Миколай лужком- бережком»» до дня Святого Миколая та Дня Збройних Сил України.










Коментарі