Веселкова країна дитинства


1 Червня – Міжнародний день захисту дітей, день дитинства. В цей день особливо гостро піднімається питання дитинства, а отже майбутнього у всесвітньому масштабі, адже і сьогодні, у ІІІ тисячолітті сотні, тисячі дітей не мають можливості нормально жити і розвиватися, вчитися і лікуватися. 

    А у нашому випадку – в Україні іде війна  і  діти в Україні переживають другий  рік жаху.  Діти були вбиті та поранені, і багато хто з них втратив батьків, братів і сестер, свої домівки, школи та улюблені ігрові майданчики. Ми усі помічаємо, як швидко зараз подорослішали українські діти. Багато з них ходять лише в перший клас, але вже збирають кошти для ЗСУ. Вони знають правила безпеки при обстрілах, що робити у разі оголошення повітряної тривоги. А старші діти допомагають батькам піклуватися про менших братиків і сестричок.

Шкода, що дитинство забрала війна, діти проводили багато часу у темряві під час відключень світла та могли не ходити до школи чи садочку.

У мільйонів дітей були вкрадені святкування днів народження, шкільні спогади, час з друзями та родиною. Жодна дитина не повинна так страждати. Війна забирає дитинство в дітей України.

Тому різні громадські організації багатьох держав, в тому числі дитячі, опираються на конвенцію ООН про права дитини, борються за щасливе, достойне життя будь-якої дитини у всіх куточках Землі.

Сьогодні для наших діток ми , спільно з працівниками будинку культури, провели конкурсно-розважальну програму "Веселкова Країна дитинства". Діти розповідали вірші, співали пісні, відгадували вікторини, ласували печивом та цукерками. Діти веселилися, приймали активну участь у конкурсах і вікторинах , а також заслухувалися піснями, які виконувала Маргарита Мельничук.













Коментарі