Нескорені міста України


У 2014 році Організація Об'єднаних Націй оголосила 31 жовтня Всесвітнім днем міст, щоб підвищити обізнаність щодо глобальної урбанізації та наголосити на необхідності співпраці для вирішення проблем зростання. Оскільки світ переживає найбільшу хвилю зростання міст в історії, коли мільйони людей стікаються в швидкозростаючі міста країн, що розвиваються, міста опиняються в центрі уваги, як ніколи раніше.
Мегаполіси – це міста, в яких проживає понад 10 мільйонів людей. Токіо - найбільш густонаселене місто у світі, в якому проживає понад 38 мільйонів людей. Нью-Йорк - найбільше місто у світі, його площа становить 8683 км².

З перших днів повномасштабного вторгнення російських військ в Україну в різних її районах під обстріли та авіаудари потрапляють мирні громадяни, автомобілі швидкої допомоги, дитячі будинки, лікарні та житлові райони. Українські незламні міста – розстріляні, зруйновані, але нескорені .Вони стали справжніми форпостами духу. Їхні героїчні захисники, їхні стійкі духом мешканці вписали в історію нашої країни сторінки, якими будуть захоплюватися нащадки.

Бібліотекар підготувала для користувачів віртуальну подорож «Нескорені міста України».

Коментарі