Крізь полум’я війни


28 жовтня в Україні ось вже 78 рік, як відзначається знаменний день для нашої Батьківщини, нашого народу — День визволення України від німецько-фашистських загарбників.

Визволення України розпочалося під час Сталінградської битви (листопад 1942 — лютий 1943), яка поклала початок корінному перелому у війні на користь СРСР. Перші населенні пункти України в східному Донбасі були звільнені в грудні 1942 р. Масове ж визволення українських земель почалося в ході Курської битви (5 липня — 23 серпня 1943 р.). У 1944 р. радянське командування, силами чотирьох Українських фронтів, здійснило серію наступальних операцій, остаточно визволивши територію України. 28 жовтня 1944 р. територія України була остаточно визволена від загарбників. У ході визвольних операцій 1944 р. на Україні загинуло понад 3,5 млн. воїнів. Український народ зробив величезний внесок у перемогу над Німеччиною і її союзниками.

В теперішній нелегкий час Україна продовжує боротьбу за свою незалежність, але вже з тими хто донедавна називався другом, братом, сусідом. А тепер, ставши агресором, вбиває та нищить наше населення та наші міста . Висловлюємо сподівання, що скоро ми будемо відзначати нову дату — дату звільнення України від російського агресора.




До цієї дати бібліотекар  провела презентаціє книжкової виставки «Крізь полум’я війни»

Коментарі