Конституція України-символ незалежної держави


  

Щороку, 28 червня, Україна відзначає День Конституції. Конституція України була прийнята Верховною Радою о 9:20 ранку 28 червня 1996 року. Депутати весь день і всю ніч працювали над проектом, залишаючись у сесійній залі без перерв. «За» ухвалення Основного закону проголосували 315 народних депутатів з 300 необхідних. Конституція України 1996 року стала першою загальновизнаною у всьому світі Конституцією незалежної Української держави. Вона визначає основи суспільного і державного ладу, права і свободи людини й громадянина, порядок організації і функціонування органів державної влади та органів місцевого самоврядування.

  І  зараз, у часи повномасштабної війни, українці б’ються у війні проти росії за цінності, які визначені Основним законом . 26 років по тому захищати свою державу для нас – основний закон. Це право українського народу на самовизначення, всенародно схвалена незалежність України, незворотність шляху до Європи. Це відповідальність перед Богом, власною совістю, попередніми, нинішнім та прийдешніми поколіннями.

   Сьогодні для молодших користувачів бібліотекарем підготовлена та проведена патріотична година  «Конституція України – символ незалежної держави».









Коментарі