ДЕНЬ ЄДНАННЯ


  14 лютого на тлі загрози вторгнення Росії в Україну президент Володимир Зеленський підписав указ про відзначення в Україні 16 лютого Дня єднання.

Відповідний Указ № 53/2022 опублікований на сайті глави держави. Цього дня закликають підіймати національні прапори та прикріплювати до одягу синьо-жовті стрічки.

Крім цього, 15 лютого Кабінет Міністрів затвердив план заходів із відзначення Дня єднання. Серед іншого, план заходів передбачає створення єдиної інформаційної платформи стратегічної комунікації «UAразом» для забезпечення щоденного інформування населення про стан безпекової ситуації, прискорення процесу зі створення системи територіальної оборони, а також проведення у закордонних дипломатичних установах України зустрічі дипломатичних працівників та українських громад. До Дня єднання в закладах освіти спільно з МОН та Інститутом національної пам’яті будуть проведені уроки, присвячені єднанню, 16 лютого і уроки з медіаграмотності — 17-18 лютого.Серед заходів 16 лютого також пройде молебен за єднання в Софії Київській.Також за підтримки Держкіно відбудуться покази в кінотеатрх та на телеканалах фільмів українського виробництва. Буде також реалізовано проєкт «Книга для зміцнення національної єдності».

Україна – єдина країна

Україно моя! Пресвята й неподільна,

Якби ворог не мріяв тебе розділить!

Ти земля дана Богом нам, рідна і вільна!

І тобі, Україно, єдиною жить!

Ми ніколи тебе не дамо на поталу,

Будем мужньо і сміло свій край боронить.

Навіть діти сьогодні дорослими стали.

Ми у рабстві ніколи не будемо жить!

                                                         Надія Красоткіна



Коментарі