Іван Франко - дітям


27 серпня світове суспільство святкувало 160 річницю з дня народження видатного українського письменника та громадського діяча Івана Яковича Франка. Він був сином неписьменного сільського коваля, а став мудрим учителем свого народу, одним із світочів людства. Іван Франко виступив продовжувачем невмирущого, віщого слова Т. Г. Шевченка, охопивши своїм проникливим зором всю Україну. Над усе він любив свій народ, мучився його болями, жив його надіями, свято вірячи в той час, коли він засяяв у своїй незалежній Державі.

Франко залишив нам велику спадщину - понад 4 тисячі творів різноманітних жанрів, а також численні переклади та переспіви з античної літератури. Франко впродовж життя дбав про цікаву книжку для української дитини. Цикл казок він об'єднав у книжці "Коли ще звірі говорили".
У нашій бібліотеці ми провели для дітей літературну годину - "Іван Франко - дітям", присвячену видатному поету та письменнику. Розповіли дітям про нелегку життєву стежину Франка, про його творчість, провели літературну вікторину , перегляд його творів "Франкова криниця", створили книжково - ілюстративну виставку "Є така країна Франкіана" та подивилися мульфільм "Лис Микита".

 

Коментарі