Добровольці - воїни світла


 14 березня в Україні відбувається вшанування добровольців – людей, які не були військовими за професією, але в критичний для держави момент без повісток чи примусу, добровільно «поставили на паузу» своє попереднє життя й узяли до рук зброю, щоб захистити країну.

Відзначення Дня українського добровольця встановлено Постановою Верховної Ради України від 17 січня 2017 року № 1822-VII на вшанування мужності та героїзму захисників незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України, сприяння подальшому зміцненню патріотичного духу в суспільстві, посиленню суспільної уваги і турботи до учасників добровольчих формувань та на підтримку ініціативи громадськості.

Події Революції Гідності, початок у 2014 році сучасної російсько-української війни та спротив нашого народу повномасштабному вторгненню рф 24 лютого 2022 року показали, що воїни доброї волі в Україні – непоодинокі. Добровольчий рух – один з феноменів українського суспільства. Одна з наших суперсил.

У важкі моменти добровольці підтримали та посилили українську армію.

На території нашої громади теж є воїни-добровольці, які нині боронять нашу державу від підступного ворога.Це Чернишевич Сергій , Чумак Вячеслав, Онопенко Богдан та інш. Саме таким людям була присвячена патріотична година "Добровольці-воїни світла" та презентація книжкової виставки під такою ж назвою,яку провела бібліотекар до  дня українського добровольця.





 


Коментарі