Холодний подих згаслої свічі


 Україна в 1932-1933 роках пережила страшну трагедію – Голодний Мор, який забрав життя мільйонів наших земляків.Жорстокість Голодомору полягає передусім у тому, що голод не був наслідком стихійного лиха, посухи або неврожаю, він став результатом навмисної політики більшовицького режиму. Шляхом насильницького вилучення продовольства , блокади сіл та цілих районів, заборони виїзду за межі охопленої голодом України, згортання сільської торгівлі, репресії супроти незгодних тоталітарна система створила для українців умови, які були несумісні з життям.Така політика більшовицького режиму – злочин проти людяності, який відповідає Конвенції ООН про геноцид.

      Тому голодомор – щтучно організований у 1032-1933 роках голод  - був геноцидом українського народу. За оцінками істориків і демографів, кількість прямих і непрямих втрвт населення України становить понад 10 млн. осіб.

   Кожен громадянин України повинен знати маштаби цієї трагедії, внаслідок якої в мирний час на своїй землі загинули мученицькоє смертю мільйони наших земляків, зникли з карти України сотніі тисячі сіл та хуторів. І не тільки знати і пам’ятати, а й передавати це знання дітям і онукам, шанувати пам’ять загиблих, робити все можливе, аби подібні трагедії не могли повторитись.

Бібліотекар підготувала годину пам’яті «Холодний подих згаслої свічі».






Коментарі