Правова свідомість і правова культура молоді


Виховання молоді, в дусі патріотизму, свідомого відношення до праці, високої культури, нетерпимості до явищ, що суперечать нормам моралі, передбачає формування у підростаючого покоління правової культури та правової свідомості. Саме з цією метою в нашій бібліотеці було проведено усний журнал "Правова свідомість і правова культура молоді".
Перша сторінка була присвячена історичним фактам. Учні 9-10 класів провели екскурс по історичним шляхам становлення українського права, ознайомили присутніх з матеріальними наробками всесвітньо визнаних персоналій української політичної науки. Тому, незважаючи на всі перепони на шляху становлення української держави, а з нею і нормативно правової бази. можна сказати, що наші предки були новаторами свого часу, а особливо Пилип Орлик і його конституція, яка випередила на сто років Декларацію незалежності США.

Наступну сторінку журналу було присвячено ряду новоутворень у конституції України, що було доречним через характер цих змін. Третя сторінка журналу присвячена правовій обізнаності молоді. Для присутніх, також, була створена книжкова виставка "Правовий обрій".
 
 

Коментарі